PSICOMOTRICITAT

El treball específic de la psicomotricitat a la sala és un moment essencial pels infants, on s’entreguen completament. Experimenten, aprenen i juguen amb totes les parts del cos, amb el control d’aquestes i de les seves emocions i processos. És un moment de plaer i aprenentatge de manera innata; s’expressen, es comuniquen, comparteixen, es relacionen, etc. Es treballen tots els aspectes de creixement i desenvolupament: afectiu i emocional, moral, motriu, cognitiu i social. La comunicació s’estableix amb el cos. És en aquest on es viuen i recorden les emocions viscudes a partir de les relacions amb un mateix i amb els altres, les frustracions i les angoixes. Aquesta manifestació dels aspectes més interns es realitza a partir del joc lliure, una activitat espontània i permissiva. Després de l’activitat motriu ve el moment de la representació de les experiències viscudes al llarg de la sessió. En les activitats de representació es passa del moviment a un pla més racional, és el moment de prendre distància de les sensacions viscudes a través de les activitats sensoriomotrius i simbòliques durant la sessió de psicomotricitat. Així doncs, la representació s’ajusta, per una banda al nivell maduratiu dels infants i, per l’altra, a allò viscut per la via del cos i les emocions. Aquestes representacions les realitzem amb diferents materials per tal de treballar les diverses maneres de comunicar-se i expressar-se. Psicomotricitat

VIVENCIEM LA LITERATURA

La literatura inicia als infants en la paraula i el ritme. Desperta l’ingeni, afavoreix l’adquisició del llenguatge oral i l’estructura de la memòria. Fomenta també el gust per la lectura i l’expressió d’emocions, és per això que és una eina molt potent per ajudar a reconèixer, desenvolupar i interpretar les pròpies emocions i les dels altres. A la literatura infantil trobem una gran varietat de temes de gran importància que ajuden als infants a formar el seu pensament crític i la seva capacitat reflexiva. Treballat sempre des d’una manera manera distesa i propera. Els contes són un excel·lent recurs que permet estimular la curiositat i la imaginació enriquint i augmentant el vocabulari infantil. Relacionat amb la lectura de diferents contes, oferim als infants una diversitat de materials i propostes que ens permeten endinsar-nos en les històries a través de la combinació de materials desestructurats, recreacions més literals dels contes i/o materials que ens permeten experimentar diferents sensacions. Els infants parlen, dialoguen, escolten als altres, recreen la història i en creen d’altres tot promovent la seva creativitat i imaginació. Vivenciem la literatura

ESPAIS

A Infantil hem començat els espais d’aprenentatge. Aquesta metodologia consisteix en organitzar l’alumnat, l’espai i els materials d’una manera pensada per tal d’evocar un entorn en el que els aprenetatges sorgeixin d’una manera natural i espontània. Gràcies a aquesta manera de fer, l’infant no només és el protagonista, sinó que és qui construeix el seu propi aprenentatge a partir dels descobriments; i ho fa mitjançant la pràctica, basant-se en l’assaig-error, i així va interioritzant nous coneixements aconseguint un aprenentatge plenament significatiu. A cada espai d’aprenentatge els infants troben diferents propostes que propicien la investigació i el descobriment autònom guiat pels interessos propis de cada nen i nena. Els infants desenvolupen tot el seu potencial dins d’un espai dissenyat per l’observació , la investigació i l’experimentació. Els espais d’aprenentatge evolucionen i es modifiquen a mida que el curs avança, responent sempre als interessos i necessitats dels infants. ESPAIS

CAN PLANA

 Com cada tardor, els infants de P3, P4 i P5 anem a visitar la Maria Castanyera a Can Plana. Allà gaudim d’un dia a la natura, passegem pel bosc de castanyers i recollim fulles dels diferents arbres que trobem, branques, castanyes i, si tenim sort, potser trobem algun bolet.

També saludem a les vaques, les oques, les gallines i donem de menjar als cavalls, que sempre s’acosten allà on som.

Com sempre hem passat un dia fantàstic!!!

Aquí teniu un recull de fotografies.

CANPLANA

La classe de l’Oceà visita el CRAM

El nostre projecte  d’aula ens ha portat a conèixer una mica més el nostre fons marí.

Al CRAM, vam poder descobrir els tipus de tortugues que viuen a la mediterrània i com allà en tenen cura fins que poden tornar al mar. Vam poder participar tots i totes en un salvament simulat a una d’elles. Tot plegat una gran experiència per conscienciar-nos de la importància de tenir cura del nostre entorn.

 

P4 al CRAM

SORTIDA DE LA CLASSE DE LES ESTRELLES A L’OBSERVATORI DE SABADELL

La classe de les estrelles va fer la visita a l’Observatori astronòmic de Sabadell com a part del nostre projecte d’aula. Un dels propòsits del projecte era mirar les estrelles per un telescopi i hem pogut veure el sol amb el telescopi “gegant” que tenen allà. També ens han explicat i resolt preguntes i dubtes que teníem sobre les estrelles. 

P4 A al Observatori

L’HORA DEL PATI

Per créixer i desenvolupar-se amb més naturalitat i salut és important estimular el joc lliure. L’hora del pati és un moment ideal per fer-ho. A més, ara tenim la sort de poder gaudir de diferents espais. En el pati de baix els nens i nenes de P3, per una banda, juguem a la construcció de troncs, no només pugem i baixem, també ens imaginem que estem viatjant dalt d’un vaixell, que estem al cim d’una muntanya, que anem amb moto… Per altra banda, als tipis també fem molt de joc simbòlic. Els utilitzem com a tipis, però també com a castells, casetes del bosc, ens hi fiquem quan el llop que ens persegueix… El sorral ens encanta per jugar a les cuinetes i fer pastissos, sopes, mandonguilles… Les grades ens agraden molt i podem utilitzar-les com a tobogan o amagar-nos a sota com si estiguéssim en una cova. I quan disposem del porxo o la pista, podem córrer amunt i avall, jugar amb pilotes, amb els cèrcols o les xanques, amagar-nos darrere les columnes, aprofitar per pintar amb guixos… És una estona on gaudim dels altres i de l’entorn, mireu com de bé ens ho passem! 

L'hora del conte

ELS ESPAIS A INFANTIL

Els espais són un lloc d’aprenentatge on, a partir de diferents propostes, els infants poden manipular, experimentar, construir i relacionar-se entre ells. D’aquesta manera atenem les necessitats i els interessos de cada nen i nena. En les sessions d’espais, potenciem les relacions entre iguals, la comunicació entre ells, desenvolupar hàbits socials com compartir, i establir normes de convivència i funcionament. El fet que les propostes dins l’ambient siguin de lliure circulació, potencia en l’infant l’autonomia i la presa de decisions. És un espai per gaudir a través del joc amb companys de diferents nivells, però aquest curs, degut a la situació actual, els desenvolupem dins l’aula per respectar el grup bombolla. Hem creat uns espais rotatius, amb setmana de quarantena inclosa, en els que oferim als infants poder construir i crear, fer teatre i contes, moure el cos, fer i desfer, ser científics, i el més important de tot, GAUDIR DE L’ESCOLA! 

 

 

Espais