L’HORA DEL PATI

Per créixer i desenvolupar-se amb més naturalitat i salut és important estimular el joc lliure. L’hora del pati és un moment ideal per fer-ho. A més, ara tenim la sort de poder gaudir de diferents espais. En el pati de baix els nens i nenes de P3, per una banda, juguem a la construcció de troncs, no només pugem i baixem, també ens imaginem que estem viatjant dalt d’un vaixell, que estem al cim d’una muntanya, que anem amb moto… Per altra banda, als tipis també fem molt de joc simbòlic. Els utilitzem com a tipis, però també com a castells, casetes del bosc, ens hi fiquem quan el llop que ens persegueix… El sorral ens encanta per jugar a les cuinetes i fer pastissos, sopes, mandonguilles… Les grades ens agraden molt i podem utilitzar-les com a tobogan o amagar-nos a sota com si estiguéssim en una cova. I quan disposem del porxo o la pista, podem córrer amunt i avall, jugar amb pilotes, amb els cèrcols o les xanques, amagar-nos darrere les columnes, aprofitar per pintar amb guixos… És una estona on gaudim dels altres i de l’entorn, mireu com de bé ens ho passem! 

L'hora del conte

ELS ESPAIS A INFANTIL

Els espais són un lloc d’aprenentatge on, a partir de diferents propostes, els infants poden manipular, experimentar, construir i relacionar-se entre ells. D’aquesta manera atenem les necessitats i els interessos de cada nen i nena. En les sessions d’espais, potenciem les relacions entre iguals, la comunicació entre ells, desenvolupar hàbits socials com compartir, i establir normes de convivència i funcionament. El fet que les propostes dins l’ambient siguin de lliure circulació, potencia en l’infant l’autonomia i la presa de decisions. És un espai per gaudir a través del joc amb companys de diferents nivells, però aquest curs, degut a la situació actual, els desenvolupem dins l’aula per respectar el grup bombolla. Hem creat uns espais rotatius, amb setmana de quarantena inclosa, en els que oferim als infants poder construir i crear, fer teatre i contes, moure el cos, fer i desfer, ser científics, i el més important de tot, GAUDIR DE L’ESCOLA! 

 

 

Espais

MINIMONS

Els minimons són la combinació de “peces soltes” per crear una història i una situació real/ inventada per l’infant i/o l’adult. En el nostre cas, el fil conductor dels nostres minimons són la recreació de diferents contes triats amb molta cura i amb uns objectius concrets. Amb ells els infants parlen, dialoguen, escolten als altres, recreen la història i en creen d’altres tot promovent la seva  creativitat i imaginació.

 Minimons

TREBALL AMB L’HERVÉ TULLET

Aquest trimestre, entre d’altres, a la sessions dels contres hem treballat l’autor Hervé Tullet, i més específicament , dos contes seus: Colors i Un llibre. Sempre ens agrada parlar dels colors i de les possibilitats que ens donen. La originalitat d’aquests llibres ens ha ajudat a poder experimentar de diferents maneres. Mentre jugàvem experimentant amb les mans amb la pintura blava, vermella i groga (els colors primaris), vam descobrir les barreges que en resulten. També ens vam animar a crear els nostres propis punts de colors. Els vam barrejar amb el negre i blanc, els vam retallar i enganxar, i van quedar uns mòbils magnífics que decoren el passadís de l’escola. Ens encanta veure com “ballen”! El conte de colors

PROPOSTES D’AULA

Cada dia quan arribem a l’escola, gaudim amb les diferents propostes que trobem només arribar. Ens movem per l’espai de manera autònoma i podem escollir lliurement quines volem provar i fer. N’hi ha de tota mena. 

Algunes ens ajuden a treballar la motricitat fina i el traç per poder acostar-nos a l’aprenentatge de la llengua. A més a més, juguem amb les lletres; cosint, buscant les nostres i les dels altres companys i companyes, i a poc a poc sense adonar-nos ja coneixem molts noms dels nens i nenes de la classe! 

Altres són més relacionades amb les matemàtiques, i ens fan pensar, deduir, provar i relacionar diferents objectes per la seva semblança, color, mida o nombre i moltes coses més. 

Quan anem a les propostes artístiques, gaudim composant i fent volar la imaginació utilitzant un munt de materials i tècniques diverses. Som petits artistes que podem crear les nostres pròpies obres tant en pla com en volum. I ens encanten totes les propostes que tenen a veure amb l’experimentació, coneixent i descobrint diferents materials i textures, a través de tots els nostres sentits. 

Ja veieu que tenim moltes ganes de gaudir cada dia de les diferents activitats que cada matí se’ns proposen! 


Propostes d'aula

L’hora del conte

A P3 ens encanten les històries i els contes!
En el dia a dia, al llarg de la setmana, en llegim i n’escoltem moltíssims i no ens cansem mai de fer-ho. Ens donen a conèixer diferents personatges, mons fantàstics i desconeguts i fan volar la nostra imaginació! Alguns d’aquests contes, a més a més de fer-nos gaudir de les seves històries, ens ajuden a treballar i descobrir el món. Així, els aprofitem per passar moltes altres bones estones alegres que ens fan construir més coneixement mentre fem i juguem. Que no s’acabin mai els contes!
 
 

L'hora del conte

Sortida de la tardor a Can Plana P3

Els nens i nenes de P3 hem anat aquest octubre a Can Plana. És un entorn perfecte per reconèixer moltes coses que ja sabem de la tardor, però també n’hem descobert moltes de noves! Tot passejant pel bosc, hem pogut olorar, tocar i descobrir diferents plantes i arbres i tot de fulles de diferents colors i formes. Pel camí hem trobat i agafat un munt de glans. Algunes eren molt grans! També hem vist i abraçat castanyers. Tot recollint castanyes, hem après que estan dins del pelló, una closca espinosa que punxa molt, i que dins d’aquest pelló sempre hi ha tres castanyes! Però hem vist que la del mig no s’engreixa i es queda petita i plana.

A més a més, hem tingut la sort de poder veure la caseta de la Maria Castanyera i de poder conèixer-la a ella en persona.  Ens havia preparat una sorpresa i havia torrat castanyes per tots i totes! Estaven boníssimes!

Ha estat un dia fantàstic, ple d’alegria i d’emocions!

 

Can Plana P3

SORTIDA DE P4 A LA GRANJA DE CAN PLANA

Els infants de P4 vam anar el passat 28 d’octubre a Can Plana, a visitar la seva granja.

Vam passar un gran dia i vam viure experiències entranyables: raspallar el ruc, muntar al carro del poni Nero i fer una petita passejada, donar de menjar als conills, a la vaca Rosita i a la seva filla Rosenda, vam agafar bledes de l’hort, també vam donar pa sec, blat de moro i civada a les gallines i vam veure una que estava covant els ous, acaronar el simpàtic cabrit que aixecava les potes sovint per agafar el menjar… Vam veure els cavalls i la seva ferradura, un porc i un senglar, un paó, ànecs, vam tocar la llana de les ovelles… i fins i tot vam veure un espantaocells a l’hort.

 

Can Planes P4

Sortida de tardor a Can Plana

Aquesta setmana, per celebrar la Castanyada i gaudir de la tardor a la natura, P5 hem anat a Can Plana. Allà hem observat el color dels arbres a la tardor. Hem trobat bolets, hem recollit castanyes, fulles, aglans. Hem conegut l’alzina, el castanyer, el roure, la surera. A més a més hem saludat els animals de la granja de Can Plana, ànecs, gallines, oques, conills, cavalls, el porc, les vaques i el porc senglar. Els hem donat de menjar i els hem pogut tocar una mica.

Per acabar aquest gran dia de tardor, ens ha visitat la Maria Castanyera. Hem cantat tots junts la seva cançó, i després ha repartit castanyes i suc per a tothom.
A l’escola, hem classificat totes les coses que hem recollit a la muntanya, les hem posat posat en capses i les hem etiquetat. D’aquesta manera hem pogut muntar el nostre racó de la tardor.

INICI DE CURS A P5

Les nenes i els nens de P5 hem començat amb moltes ganes aquest nou curs. 

Ens fa molta il·lusió estrenar escola i tornar a veure els companys, companyes i mestres una altra vegada després de tant de temps.

Aquests primers dies hem jugat, pintat, retallat, llegit contes, però sobretot, ens hem retrobat amb les amigues i els amics.

Benvinguts a tots i totes a l’Escola La Mar Bella!!!

P5